Összes oldalmegjelenítés

2015. február 25., szerda

A kis pártfogolt

Reggel Castiel karjaiban ébredtem, a fiú ugyanis nálunk aludt. A szokottnál is nehezebben készültem el a reggeli teendőimmel, mert ölelésekkel és csókokkal hátrált, de hát ugye nem bántam...
Mivel kint egyre mordabb volt az idő, ködös, nyálkás volt a levegő, vastag kék, angol kockás kötött pulcsit vettem fel, kedvenc koptatott farmeremhez. A hajam a fejem tetejére fogtam fel és sminkeltem, míg Castiel a fürdőben szöszölt. Antony és Lucas már javában reggeliztek, mire a konyhába értünk. Csak haraptunk pár falat bundás kenyeret, mert bőséges evésre nem volt idő. A tesóm közölte, hogy anyu azt üzente, háromkor vár a férfi, aki alkalmazni fog a lánya mellé. Rábólintottam, felkaptam a dzsekim, és már rohantunk is a motorhoz, nehogy megint elkéssünk első óráról. Mire beértünk a gimibe, már tömegnyomor volt az aulában, mert nem sokan vágytak ki a nedves levegőre. Castiel úgy döntött, mégis kimegy Lysanderrel, én meg nem akartam, hogy a ködtől összeálljon a hajam, így inkább csatlakoztam az előcsarnokban gyülekező bandámhoz. Kim, Eva, Kentin, Patty és Viola körben állva beszélgettek. Közéjük fúrtam magam, és a jókedvű üdvözlés után a ránk váró szakkörökről kezdtünk beszélgetni. A szokásosan sötét ruhás Evangeline azt mesélte, hogy tizenkét éves kora óta gitározgat, viszont fél, hogy a csoportban szerepelnie kell majd, mert azt nem szerette. Patty nyugtatgatta, hogy ha van tehetsége, ideje megmutatnia. Épp Kentin poénkodott, hogy nekünk milyen nagy tehetségünk van a kosárlabdához, mikor a kék farmeres, barna pulcsis és szürke bőrdzsekis Nathaniel hozzánk csapódott.
  - Remélem, nem az én csapatomban fogtok bénázni! - szólalt meg a szőke srác és megállt köztem és Eva között.
  - Ne gondold már, hogy csak te lehetsz a sztár! - vágott vissza Kentin.
  - Köztetek biztos! - kuncogott gonoszul Nath, aztán Evát kezdte méregetni. - Evangeline, te is a kosárklubbot választottad?
  - Eva! - kiáltott rá ingerülten a fekete hajú lány. - Milliószor elmondtam már, hogy utálom a teljes nevem! Amúgy meg a zenekört választottam!
  - Ejnye, kislány! Ilyen harapós modorral nem lehettél túl sikeres a másik sulidban! Biztos még szűz vagy, ha így viselkedtél a fiúkkal! - szólt be neki sértő hangnemben Nathaniel.
A lány paradicsom piros lett, de csak nagyokat pislogott, nem tudta, mit válaszoljon ennek a nagyszájú baromnak.
Felhúztam magam, amiért ok nélkül szekálja Evát, ezért dühösen löktem egyet a fiún.
  - Hagyd már békén Evát, te beképzelt hólyag! Semmi közöd hozzá, hogy beszél és ne bántsd! Olyan amilyen, mi így kedveljük!
  - Megszólalt a bénák védelmezője! - villant rám Nath haragos tekintete. - Vivike, te sosem változol! Mindig is kedvelted a szerencsétleneket!
  - Ahogy téged is, amikor még unalmas stréber voltál! - nyelveltem fölényesen, és szándékosan emlegettem, milyen volt tavaly.
  - Hát igen... de szerencsére megváltoztam! - mosolygott Nath önelégülten. - A mai eszemmel egész másképp viselkednék veled! Rájöttem, hogy a durva, vadállatokat szereted!
Ezzel a megjegyzésével elvetette a sulykot. Legszívesebben kikapartam volna a szemét. Tudtam, arra céloz, hogy Castiel tisztességtelen eszközökkel harcolt értem, és hogy ez biztos imponált nekem. Nagyon szerettem volna képen törölni, de nem akartam botrányt.
  - Húzz el, Nathaniel, és hagyj minket békén! - kértem a fogamat csikorgatva.
  - Engem nem is te érdekelsz, Ariel! Csak azért jöttem ide, hogy Evával beszéljek, mert a gyászos ruhái ellenére, szép csajnak tartom, és nem bánnám, ha randizna velem... de persze csak akkor, ha nem kotyogja ki Irisnek! - Nath szuggeráló pillantást vetett Evára. - Mit szólsz, fekete angyal?
  - Azt, hogy menj a pokolba! - vágta rá hevesen Eva.
  - Ezt nagyon meg fogod bánni, kicsikém! És te is, kotnyeles kisasszony! - kacsintott rám Nathaniel és a büfé felé ment, ahol Dajan kólázott.
  - Ez a fiú nagyon gáz! - szólalt meg Patty, amikor magunkra maradtunk.
  - Ahogy mondod, de nem volt mindig ilyen! - magyarázta Kim.
  - Vivien, köszönöm, hogy a védelmemre keltél! - mosolygott Eva bizonytalanul. - Nagyon rendes vagy, de nem kellett volna! Most rád is haragszik ez a szőke sátán!
  - Nincs mit megköszönni! Mi azért vagyunk egy csapat, hogy kiálljunk egymásért! - jelentettem ki, és biztatóan megszorongattam Eva karját. - Rám amúgy is pikkel, tőled függetlenül! Lepereg rólam a dumája! Tudom kezelni!
  - Akkor is hálás vagyon neked, Vivi! - hadarta Eva. - Nem vagyok hozzászokva, hogy kiálljanak értem!
Örültem, hogy Eva jól reagált a védelmezésemre, legalább ő nem veszi zokon, mint Mr. Bunkó Ren. Attól a magába fordult baromtól kirázott a hideg.
  - Hagyjuk már ezt, és menjünk matekra! - intett le minket Kentin. Csókkal búcsúzott Patty-től, aztán csapatostól felmentünk az emeletre.
Órán megint Kimmel ültem, ahogy mindig, és míg a tanárra vártunk, kibeszéltük a történtetek.
  - Ez a Nathaniel jól kifogott magának! - súgta a piros felsős, és fehér farmeres barátnőm. - Meg is halna, ha nem szekálna téged!
  - Biztos savanyú neki a szőlő! - húztam el a szám szomorkásan. - Szerintem, még mindig nem tette túl magát azon, hogy dobtam Castiel miatt! Remélem, az új stílusa nem ennek a következménye, mert ha igen, akkor én tehetek róla, hogy bántja Irist, és mindenki mást!
  - Nem emlékszel, hogy Iris azt mesélte, az új barátai miatt lett ilyen? Ne láss rémeket!
  - Hát nem tudom! Mindenesetre különös, hogy ennyire köcsög lett.
  - Ne foglalkozz vele, csak feleslegesen ostorozod magad! Lehet, mindig ilyen volt, csak eddig jól álcázta. - mosolygott Kim reménykedve. - Felejtsük el a vadbarmot!
  - Jobb is! És veled, mi újság? - sutyorogtam érdeklődve. - Jól megvagytok Lyssel?
  - Igen és nem. - jött a nem túl értelmes válasz Kimtől, de aztán megmagyarázta: - Szeretem, biztos ő is engem, de nyáron minden olyan más volt! Csak mi ketten voltunk egymásnak, és olyan csodálatos volt, de most itt a suliban... rengeteg csaj veszi körül, és ez nagyon zavar. Úgy másznak rá a kis csajok, mint a macik a mézre!
Magamban mosolyogtam, de mivel láttam, hogy ez nagyon aggasztja a barátnőmet, visszafogtam magam.
  - Szerintem Lys nem lenne képes megcsalni téged! Ő mindig is népszerű volt a lányoknál. Emlékszem, elsőben hetente cserélgette a barátnőit, de mióta veled van, nem foglalkozik mással! Próbál megváltozni! Nézd meg Castielt, ő is feladta az önállóságát miattam és imád!
Kim szeme elsötétült.
  - Adja az Isten, hogy Lys ne hasonlítson rá, mert akkor a mi kapcsolatunkba is jön majd egy Tiria!
  - Jaj, tényleg. - kaptam a számhoz gyorsan. - De ne is emlegessük a szörnyű múltat! Csak arra akartam rámutatni, hogy ha nagyon szeretnek, képesek változni és nem kacsingatnak más felé.
  - Remélem! De olyan borzalmas, hogy úton-útfélen csüngenek rajta a hülye kis libák!
  - Eleinte engem is zavart ez Castiellel kapcsolatban, de már megszoktam. - vallottam be őszintén.
  - Szóval azt állítod, később könnyebb lesz?
  - Igen, erre határozottan igen a válaszom! A srácok szeretnek minket, és ezek a hülye kis csajok hiába csorgatják a nyálukat, a szívük a miénk!
  - Nagyon remélem!
Legközelebb nagyszünetben történt egy kis malőr. Épp a büféhez indultunk, amikor a terem ajtajában Kentin visszafordult, mondván, hogy ma félévesek Pattyvel és a táskájában hagyta a neki szánt ajándékot. Mi a büféasztalnál kajáltunk, Castiellel és Kimékkel, amikor jött a kék farmer nadrágos, farmer mellényes és zöld garbós Patty.
  - Hát a párom? - kérdezte a lány csodálkozva.
  - Valami ajándékról hadovált, mert félévesek lettetek! - közöltem mosolyogva, miközben sajtos rudat rágcsáltam.
  - Ó, hát nem felejtette el! - csillant fel a lány szép, zöld szeme.
Két perc múlva megérkezett Kentin, és egy rózsaszín, közepes nagyságú ajándéktáskát lóbált barátnője orra elé.
  - Boldog féléves fordulót, drágám!
Patty zavartan elpirult és boldogságtól csillogó szemmel nézett szerelmére.
  - Ó, Ken, olyan aranyos vagy! - a lány izgatottan nézett a táskába, de amikor kivette, ami benne volt, elsötétült a szeme.
A táskában nem más volt, mint egy nagyobb doboz csokis keksz. Gondolom, Patty egészen mást várt, és meg is értettem. Legszívesebben felnevettem volna, de tudtam, hogy az rosszul esne a lánynak is, meg Kennek is.
  - Hát ez... meglepő! - pislogott a barna hajú lány nagyokat. - Köszönöm!
De Kentin leolvasta Patty arcáról a csalódottságát.
  - Mi az? Nem örülsz?
  - Hát de ... csak mást vártam. - ismerte be a barna, hosszú hajú lány.
  - Ha nem tetszik, dobd ki! - sértődött meg Kentin és otthagyott minket. Az aula ajtajában ácsorgó Arminhoz és Alexyhez ment.
Patty csak ott állt, megkövülten, kezében a doboz keksszel.
  - Ez olyan Kentines volt! - nevetett fel Kim.
  - Elképesztő! - kiáltott fel Patty. - Ti kaptatok már ilyet hónap-fordulóra?
  - Én ékszerekkel szoktam meglepni Vivit! - büszkélkedett Castiel, és csókot nyomott az arcomra.
Ez csak tetőzte Patty-ben a rossz érzést, ezért vigasztalóan szólaltam meg:
  - De nem felejtette el, ez a lényeg! Plusz Kentinnél a keksz a szeretet jele! Csak annak ad, akit igazán szeret! - próbáltam menteni, ami menthető. Nem akartam, hogy ez a cuki pár haragban legyen.
  - Igen, aranyos dolog ez! - bizonygatta Eva is. Úgy láttam ő is megkedvelte Patty-t.
  - Bizony! A héten nem lesz nasiban hiányod! Édes fiú ez a Kentin! - csatlakozott a dicsőítő csapathoz Kim is.
  - Igazatok van! Lehet, én reagáltam rosszul, mert valami különlegesebbre vágytam. - látta be Patty, de a szeme még mindig szomorú volt.
  - Ha egy évesek lesztek, majd mi adunk Kennek ajándék tippeket! - ígértem gyorsan, hogy a lány ne keseregjen.
  - Na jó... Megyek, és illően megköszönöm Kennek az ajándékot! - mosolygott a lány felvidulva, a táskába dugta a kekszet és Kentinék felé szöcskézett.
Mikor a lány már hallótávolságon kívül volt, a csapatommal összenéztünk, aztán hahotázni kezdtünk. Mind nevettünk, mert ez elég komikus helyzet volt.
  - Istenem, ez a Kentin olyan lökött! - jelentette ki Kim, az oldalát fogva a nevetéstől.
  - Az! De azért aranyos volt. - ismerte el Eva.
  - Vivi, ha egy évesek leszünk én is veszek neked egy tonna mogyorós csokit, mert te meg azt szereted! - húzta az agyam Castiel.
  - Azt merd meg! - nyomtam a könyököm a barátom oldalába.
  - Hű, az is szép lenne! - nevetett megint Kim. - Mennék Viviéknél és az udvar úszna a csokiban!
  - Besegítenénk az elfogyasztásába, ne aggódj! - cukkolt Evangeline is.
Hirtelen Kim arcára fagyott a mosoly, mert Lys és Dakota két csinos, szőke lánnyal jött be az udvarról. Láttam, hogy ez a barátnőmnek fájó pont, de próbálta legyőzni a benne viaskodó zöldszemű szörnyeteget. Féltem, hogy köztük is hamarosan esedékes lesz egy vita.
Nagy nehezen eltelt a nap. Utolsó óra után Cast és a barátaim kitalálták, hogy menjünk biliárdozni a Bázisra. Nem lett volna rossz, de háromkor mennem kellett megismerkedni a férfival, aki alkalmazni fog, és a lányával, így a fejemet csóváltam.
  - Én nem tudok menni, gyerekek! - mondtam, amikor már a kapu előtt jártunk. - Ma megyek megismerkedni a családdal, ahol bébiszitterkedni fogok! De ti csak menjetek! - néztem Castiel szemébe biztatóan. - Érezd jól magad, kedvesem! Ha már úgysem érek rá, nyugodtan lazulhatsz a haverokkal!
  - Majd én vigyázok rájuk! - nevetett Kim és átölelte Castiel és Lysander vállát.
  - Ó, akkor nyugodt vagyok! Jó kezekben lesznek a srácok! - nevettem.
  - Hát jó! - Cast úgy ölelt magához, mint aki sosem akar elengedni. - Te meg vigyázz magadra! Nehogy megerőszakoljon a kislány apukája egy ilyen csábító szépséget!
  - Nyugi! Meg tudom védeni magam, ha kell! - nevettem vidáman.
  - Ebben senki nem kételkedik! - vigyorgott rám Lys.
Még bolondoztunk egy kicsit, aztán elbúcsúztam a csapattól. Gyors léptekkel trappoltam hazafelé a hűvös őszi időben. Már közel jártam a házunkhoz, de lelassítottam. Alaposan szemügyre akartam venni a házat, ahová nemsokára mennem kell majd. Eddig mindig elmentem a ház mellett, szinte fel sem figyeltem rá. Egy kisebb fehér, szürke lapos tetős, egyszintes ház állt a befüvesített udvaron. Ránézőleg sem volt túl nagy a lakás, maximum két-három szobás lehetett. Fehér fakerítés mögött bujkált az épület, messze bent az udvaron. Nem volt feltűnő, egyszerű fehér műanyag ajtaja volt és két nagy, fehér ablaka. A ház előtt állt néhány apró tujafa, de se egy lépcső, se egy terasz nem dobta fel a komor kinézetű kis házat. Jól bele tudtam képzelni egy szegény családot.
Vegyes érzelmekkel értem haza. Senki nem volt otthon. Gyorsan melegítettem magamnak egy kis tegnapról maradt zöldséglevest, aztán felmentem a szobámba, hogy lepakoljam a táskám. Átöltözni nem akartam, hisz nem randira készültem, csak a sminkem frissítettem fel egy kicsit, és megigazítottam a hajam. Úgy elszöszöltem az időt, hogy öt percem volt csak háromig. Hamar felkaptam a dzsekim és már szedhettem is a lábam, hogy odaérjek a megbeszélt időpontra. Most volt csak nagy mákom, hogy nem kellett messzire mennem. A kisajtó nem volt bezárva, így könnyedén bejutottam a munkaadómnál. Mikor elértem a nagy fehér ajtóig, idegesen bekopogtam.
Féltem, milyen emberek közé kerülök és attól is, hogy nem leszek nekik szimpatikus.
Nemsokára egy negyven körüli férfi kitárta az ajtót.
  - Jó napot! - köszöntem illedelmesen.
  - Á, szia! Biztos, te vagy Angela lánya.
  - Igen! Vivien vagyok! - mosolyogtam bátortalanul.
  - Gyere be, Vivien! - tárta ki az ajtót Zackery.
Besétáltam, egyenesen egy nappaliba. Az ajtó mögött volt egy fogas, azon mindenféle színű pulóverek és kabátok csüngtek. A kopott parkettás nappali közepén viseltes, nagy, barna szőnyeg terpeszkedett, azon meg két sárga kanapé és két fotel. Minden bútordarabról sütött, hogy már egy sem új, a plazmatévé jelentette az egyetlen luxust a helyiségben. Réginek tűnő festmények lógtak a krém színű falakon, de minden látszott, hogy csak értéktelen akvarellek, és csak azért vannak itt, hogy kicsit feldobják a nappali egyhangúságát. Érdeklődve néztem körbe, de a férfi elkapta a pillantásom.
  - Üljünk le itt, vagy menjünk a konyhába és főzzek egy kávét? - kérdezte, de láttam rajta, hogy ő is ideges.
  - Köszönöm, délután már nem nagyon kávézok. Maradjunk itt!
Zackery a kanapék felé intett, hogy foglaljak helyet, szó nélkül leültem.
  - Mielőtt megismertetlek a lányommal, szeretnék veled megbeszélni néhány dolgot. - közölte a férfi kellemes, mély hangján.
Zack
Alaposan megnéztem leendő munkaadóm. Korához képest jóképűnek mondható volt. Rövidre nyírt, sötétbarna haja az arcába lógott, és első ránézésre nem tudtam megállapítani, hogy szürke vagy inkább majdnem fekete a szeme. Barna selyeminget viselt, azonos színű nadrággal. Rögtön látszott rajta, hogy irodai munkát végez, de nem lehet magas beosztású, mert akkor márkásabb ruhákat viselne és a háza is fényűzőbben lenne berendezve.
  - Ez természetes! Mondja csak, hallgatom! - mondtam, miközben zavartan feszengtem a kanapén, ami mélyen besüppedt alattam és ettől kényelmetlen testhelyzetbe kerültem.
  - Jaj, ne már! Nehogy magázzál! Az igaz, hogy az apád lehetnék, de szerintem könnyebb lenne, ha tegeződnénk. - ajánlotta a férfi. - Szólíts nyugodtan Zacknek, neked is egyszerűbb lesz!
  - Rendben.... Zack. - mosolyogtam. Be kell ismernem, egyből megkedveltem a hapsit. Közvetlen volt, nyílt és barátságos. - Akkor beszéljünk arról, hogy hetente hányszor kell jönnöm és mettől-meddig?
  - Igazából most is dolgoznom kéne, csak elkérezkedtem, hogy tudjak veled találkozni. Heti két-három alkalomról lenne szó, háromtól hétig, de persze ha hamarabb hazaérek, elmehetsz, de ettől még megkapod a napi pénzed. Néha viszont adódhatnak vészhelyzetek, mert nem tudom előre kiszámolni, mikor kell túlóráznom. Cserélhetnénk telefonszámot, és akkor mindig fel tudnálak hívni, hogy épp mikor kel jönnöd Cassy-hez, vagy épp mikor érek rá mégis a gyerekkel foglalkozni. Tudom, hogy ez elsőre rémisztően hat, de anyukád azt mondta könnyen alkalmazkodó vagy, ezért merem rögtön a legrosszabb dolgokat is elmondani neked.
Bírtam Zack őszinteségét. Rendes tőle, hogy nem kertel, és rögtön az igazsággal jön elő. Magamban megfontoltam a dolgot. Végül is igaza van anyámnak, tényleg rugalmas vagyok. Nem fogok fent akadni, ha hirtelen vigyáznom kell a kislányra, mert ha épp egyik délután nem tudok Castiellel találkozni, ott lesz a másik, meg az éjszakák is, amit egymásnál tölthetünk. Így gond egy szál se! Megesett a szívem ezen az emberen, hisz látszik rajta, hogy azért gürizik minden nap, hogy eltartsa a lányát. Nem akartam megnehezíteni az életét.
  - Részemről rendben. Általában suli után ráérek. - közöltem a döntésem.
  - Jaj, de jó! Egy angyal vagy, Vivien! Nem is tudod, mekkora terhet veszel le egy lányát egyedül nevelő ember válláról! Akkor, nincs már hátra, minthogy megegyezzünk a pénzben, aztán bemutatom neked Cassidy-t.
Az anyagiakat hamar letisztáztuk. Zack olyan pénzösszeget ajánlott naponta, ami nekem is megfelelt és még neki sem jelentett sok gondot. Már csak az volt hátra, hogy bemutassa a lányát. Idegesen tördeltem az ujjaimat. Rettegtem, hogy a kislány nem fog kedvelni.
Zack felállt és balról a legközelebbi ajtón bekopogott.
  - Drágaságom, gyere ki! Valaki szeretne megismerni! - szólt be a szobába, de nem nyitott be. Míg a gyerekre vártunk még odafordult hozzám. - Azt még tudnod kell, hogy a lányom nem könnyű eset. Anya nélkül nőtt fel, hisz hároméves kora óta egyedül nevelem, és érezhető, hogy ez nagy törést okozott az életében. Sok türelem kell Cassidy-hez, de remélem, meg fogsz birkózni a feladattal.
  - Igyekszem minden tőlem telhetőt megtenni! - ígértem ünnepélyesen.
Ekkor kinyílt a szoba ajtaja, és lehajtott fejjel kilépett egy sötétbarna, hosszú hajú kislány bátortalanul. A haja eltakarta az arcát. Sötétkék, térdig érő ruhácska volt rajta és fehér vastag harisnya. Egyik sötét szemével kilesett két hajtincse között és bizonytalanul pillantott rám. Zackery leguggolt a lánya mellé és magyarázkodni kezdett neki.
  - Kicsikém, ismerkedj meg Viviennel, ő lesz veled, amíg én dolgozok!
  - Szia, Cassidy! - lépkedtem melléjük torkomban dobogó szívvel. A jó bemutatkozáson múlik minden! Ha most nem kedvel meg, később már reménytelen lesz. - gondoltam magamban.
  - Sissy vagyok, és nem akarok veled lenni, mert az azt jelenti, hogy a papa sokat fog dolgozni! Én csak vele akarok lenni! - közölte a csöppség dacosan, és az apja karjába vetette magát.
Csodálatos! Máris utál!
Sissy
  - Azt elfelejtettem mondani, hogy Cassy kicsi korában nem tudta kimondani a nevét, "Cassissynek" hívta magát, így lett Sissy a beceneve. Ma már alig hallgat az eredeti nevére. - magyarázta Zack. Felállt, ölében a kislánnyal. A kanapéhoz sétált, az ölébe ültette a gyereket, nekem meg intett, hogy üljek szembe velük. Bólintva tettem eleget a kérésének.
  - Sissy, tudod, hogy a papának rengeteget kell dolgozni, mert arra a Monster babára gyűjtünk a szülinapodra! Estenként még együtt leszünk, Vivi csak addig lesz itt, míg haza nem érek! - magyarázta türelmesen a kislánynak a férfi. - Örülhetnél neki, hogy Vivi lesz a barátnőd! Minden nap játszani fog veled, odafigyel, hogy rendesen egyél, és rajzolni fog veled!
  - De ne vedd feleségül! - szólt az apjára a kislány szigorúan, aztán gyanakodva méregetett. - Nem ilyen anyukát akarok!
Zavartan mosolyogtam az orrom alatt.
  - Jaj, most jól bemutatkoztunk! - ráncolta a homlokát Zack. - Ne haragudj, Vivien! Nem tudom, honnan veszi Sissy ezeket a bolondságokat, még sosem hoztam haza a barátnőimet...
Zackery olyan kínlódva próbált magyarázkodni, hogy már nevethetnékem támadt.
  - Igazán nem kell magyarázkodnod! - mosolyogtam megértően, aztán komolyan a lánykára néztem. - Sissy, én csak azért leszek veled, hogy jól érezzük magunkat együtt, és mindig azt csináljuk, amihez kedved van!
  - Komolyan? Babázol velem, és rajzolsz nekem pónit? - kérdezte a kislány vékonyka hangján.
  - Pónit?! Á ... hát persze... - ígértem, de közben az járt a fejemben, hogy biztos szebb pónit tud rajzolni ő, mint én. - Amit, csak akarsz.
  - Oké! Akkor talán szeretni foglak! - közölte a kislány lazán.
  - Na jó, én kihasználom, hogy itt vagy, Vivi, és elugrom a sarki közértbe, letudom a heti nagy bevásárlást, legalább addig megismerkedhettek Cassy-vel!
  - Rendben. - bólintottam beleegyezően.
Mielőtt a főnököm elment, megkérte a lányát, hogy mutassa meg nekem a rajzait, majd biztatóan rám mosolygott. Kettesben maradtam Sissy-vel. A kislány leült az ütött-kopott dohányzóasztal elé, mellé telepedtem és érdeklődve nézegettem a mappájából kiszedegetett rajzokat. A kislány félénken rakosgatta elém, de amikor felismertem egy-egy figurát, házat vagy állatot, felcsillant a szeme és még mosolygott is. És akkor belopta magát a szívembe. Nem csak sajnáltam ezt a kis félárvát, hanem meg is szerettem. Tudtam, hogy nem fogom cserben hagyni, és mindent el fogok követni, hogy feloldjam a gátlásait. Minden igyekezetemmel azon leszek, hogy egy kis boldogságot és jókedvet vigyek az életébe....

































Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése